Referat: Öckerö IF - IFK Björkö

Öckerö IF - IFK Björkö (1-7)
-
Björkös mål gjordes av: 1:a halvlek 0-1 (31min) Gustav Engström.
2:a halvlek: 0-2 (1min) Alexander Järvi, 1-3 (31min) Alexander Järvi, 1-4 (32min) Gustav Engström, 1-5 (35min) Alexander Järvi, 1-6 (38min) Alexander Järvi och 1-7 (39min) Nils Andrén.
-
Fint fotbollsväder fixade fotbollsfesten, flera firande fotbollsgrabbar.
Derbymatch mot Öckerö och killarna var segervissa innan matchen, men vi ledare var inte glada åt denna inställningen, som verkade vara lite loj. Matchen startade och domare Ulf Liljekrantz blåste igång matchen.
Den första halvleken såg inte speciellt bra ut spelmässigt, men vi kan trösta oss med att Öckerös spel var ännu sämre. Vi hade ett antal målchanser, som vi borde förvaltat (7min) Johan F spelar in till Gustav som skjuter mitt på målvakten och det är Björkö som för det lilla spelet som finns.
(25min) Robin får ett bra frisparksläge men ännu en gång så räddar Öckerös målvakt.
Vi pressar nu på och spelet är för det mesta på Öckerös planhalva.
I den (31min) kommer äntligen ledningsmålet 0-1 genom Gustav Engström som forcerar in bollen efter lite kalabalik i Öckerös straffområde. 0-1 var också halvtidsresultatet.
Samling och genomgång med spelarna, spelet är allt utom bra, att vi leder är en sak, men spelet måste bli mycket bättre och även rörelsen utan boll, skärpning killar, ni kan mycket bättre än detta.
-
Det blev en väsentlig uppryckning i början av den andra halvleken och kantspelet fungerade nu bättre och redan i den 1min kommer Johan igenom på vänsterkanten och spelar in till Järvi som kommit in på topp och han trycker upp bollen i nättaket till 0-2. Spelet är nu bättre men vi har svårt med skärpan i de avslutande passningarna eller skotten, Öckerö spelar tillbakadraget med sitt försvarsspel.
Sedan kommer en riktig svacka i spelet mellan 25min – 30min och under denna perioden lyckas Öckerö reducera till 1-2 i sitt enda riktiga anfall under den andra halvleken. Nu var flera av killarna uppe och cyklade på läktaren, så nu gällde det att ta tag i spelet igen. Så vi bytte in Emil Mattsson, Järvi och Forse igen och Nils tog tag i mittfältet på allvar och vi gjorde en tempoväxling.
1-3 (31min) Järvi skjuter säkert in bollen i mål efter snygg passning från Nils.
1-4 (32min) Gustav krutar på ribba in efter snygg framspelning av Järvi.
1-5 (35min) Alexander Järvi håller sig framme igen.
1-6 (38min) Järvi rullar säkert in bollen efter passning från Gustav.
1-7 (39min) Nils Andrén får avsluta målskyttet.
Bra inställning i slutet av matchen men i övrigt inte mycket att hänga i granen, förutom vissa spelsekvenser där vi visade upp vårat signum, det fina passningsspelet och rörelsen utan boll.
Vi fick bättre ordning på kantspelet i den andra halvleken och vi får väl ändå säga att det var en godkänd insats trots allt utan att det glänste spelmässigt. Flera av killarna jobbade och slet och i backlinjen måste vi nämna Robin och Hallberg som var felfria sånär som på när Öckerö gjorde sitt 1-2 mål.
Även Emil Henricsson gjorde ett stabilt intryck och spelade lugnt och säkert.
Rivjärnet Marcus Wiseman jobbade och slet matchen igenom och hade flera fina spelkombinationer med Nils och Mattsson på mitten. Forse visade sin klass igen i den andra halvleken när han fick igång dom snabba benen. En match otränad Järvi gjorde ändå 4 mål i denna matchen, men i övrigt syntes det att han har en bit kvar träningsmässigt att komma i toppform igen efter operationen.
Och så har vi ju expresståget Gustav som verkar kunna springa hur mycket som helst i matcherna.
Samt alla andra i laget som kämpade och slet, nu väntar träning på FRE 23/5 och ONS 28/5 innan vi kör matcher både FRE 30/5 borta mot Hönö IS samt hemma SÖN 1/6 mot svåra Stenkullen som vi förlorade mot i en träningsmatch i våras med 4-2, vi har revansch att utkräva och vi hoppas då att våra trogna storpublik stöttar oss igen.